Concursul de Fizica Ф - 2009

18.05.2009 - Rezultatele finale au fost afisate aici.

Data de desfasurare a concursului: 25-26 Aprilie 2009 (orele sunt precizate aici)

02.03.2009 - Vă semnalăm o modificare de conceptie în ceea ce priveste participarea elevilor de clasa a 12-a la concursul PHI. In perspectiva pregatirii lor pentru Bacalaureat, elevii clasei a 12-a pot opta să participe la concurs împreună cu oricare dintre participantii de la clasele a 9-a, a 10-a sau a 11-a (la una sau mai multe clase) si vor fi premiati pe baza punctajului maxim obtinut la una din clase.


Modul de desfasurare al concursului:

1. Pentru a accesa pagina de concurs, participantii vor folosi  Pagina de concurs. (Inaccesibila pana in momentul inceperii concursului).
2. Accesul la sala de concurs se va face cu o ora inainte de ora programata de concurs pentru a permite introducerea din timp a numelui de cont si parolei individuale.
3. Subiectele vor fi accesibile automat la ora programata pentru inceperea concursului. Ora oficiala a concursului este ora serverului care este stabilita in functie de ora Bucurestiului.
4. Elevii vor avea acces in sala pe baza carnetului de note la clasa a VII a, si pe baza buletinului de identitate la celelalte clase.
5. Elevii pot aduce instrumente de scris, foi nescrise si calculatoare de buzunar.
6. Fiecare elev se va inregistra pe pagina web a concursului, in ordinea intrarii in sala, inainte de ora oficiala de incepere a concursului, folosind numele de cont si parola pe care la va primi in momentul intrarii in sala.  Atat numele de cont cat si parola trebuie scrise cu litere mici.
7. Itemii de evaluare se vor prezenta sub forma de grila, cu o singura varianta corecta de raspuns. Nu exista posibilitatea de a se selecta mai mult de un raspuns.
8. Dupa rezolvarea a itemilor din cadrul unui set, elevul (eleva) va apasa cu ajutorul mouse-ului butonul "SALVATI RASPUNSURILE" aflat in josul paginii ce cuprinde problemele fiecarui test. Daca este afisat un mesaj de eroare, rezultatele la setul respectiv trebuie sa fie trimise din nou. Raspunsurile corespunzatoare fiecarui set de probleme pot fi trimise o singura data.
9. Pentru fiecare raspuns corect se adauga punctajul corespunzator itemului respectiv. Pentru raspuns gresit, se scade 25% din valoarea raspunsului corect corespunzator iar pentru lipsa oricarui raspuns la un item, punctajul ramane nemodificat.
10. Coordonatorii de centre sunt rugati sa faca prezenta participantilor si, dupa concurs, sa trimita cat mai repede lista acestora in acelasi format ca tabelul de inscrieri, adaugand o coloana in plus cu mentiunea Absent/Prezent, dupa caz.


Comentarii:

1. Rugam coordonatorii de centre de concurs sa asigure respectarea climatului de lucru individual si corect in cadrul general al concursurilor scolare precum si cel particular al concursului Phi.
2. Numele de cont si parolele vor fi stabilite de catre organizatorii concursului. Organizatorii de centre, precum si participantii sunt rugati sa nu isi inregistreze propriile conturi.
3. Pentru a putea urmari modul de desfasurare a concursului sugeram organizatorilor sa aiba in vedere filmarea salii de concurs si a participantilor pe toata durata concursului utilizand o camera web sau o camera digitala care sa permita salvarea filmului in format digital. Aceasta posibilitate are rolul de a imbunatati modul de lucru si organizarea editiilor urmatoare.


MODx - Mollio